Roka Soslu Makarna Nasıl Yapılır?
Alışılmışın
dışında özellikle Akdeniz mutfağına alışkın olanlar için afiyetle
tüketebilecekleri bir tarifle karşınızdayız. Roka soslu makarna tarifini
sitemizden okuyup, yapıp yeni lezzetlere yelken açabilirsiniz. Özellikle
Kalsiyum ve C vitaminince zengin rokayı makarna soslarınızdan bu tariften sonra
eksik etmeyeceksiniz.
Malzemeler;
1
paket (500gr) penne makarna
2
demet kadar roka
1
çay bardağı fıstık içi
50
gr kadar rendelenmiş tulum peyniri
1
diş orta boy sarımsak
1
fincan natürel sızma zeytinyağı
1 su
bardağı kadar kiraz domates
Tuz ve
karabiber
Yapılışı;
Kabuklu
fıstıkları soyduktan sonra bir robota atın, üzerine roka, peynir, sarımsak ve
zeytinyağını koyun. Malzemeleri robotta çekin. Başka bir tencerede makarnayı
tuz koyduğunuz suda 10 dk kadar haşlayın. Sos ile makarnayı karıştırdıktan
sonra üzerine ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri dizeleyin ve en son tulum
rendesini üzerine serperek servis yapın. Afiyet olsun.
>>
0 yorum:
Yorum Gönder