24 Şubat 2014 Pazartesi

Kavurmalı Soslu Makarna Tarifi

>>

Kavurmalı Soslu Makarna Nasıl Yapılır?


Yemek kültürü bir uygarlığın en önemli ve kendine has özelliklerinden bir tanesidir. Bu nedenle de geleneksel yemekler her ne kadar modern zamanlarda yaşıyor olsak da vazgeçilmezlerimizdendir. Onların yok olması mümkün olmayacağı gibi ancak farklı şekillerde modifiye edilerek farklı yorumlanabilir ve modern hayata bu şekilde adapte edilebilir. İşte bu modernleştirilmiş ve hoş bir şekilde yorumlanmış yemeklerden birini yani kavurmalı soslu makarna tarifini bugün sizlerle paylaşacağız. Umarız beğenirsiniz.

Malzemeler;


yarım paket makarna (250 gram)
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 kase dana kavurma
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz, pulbiber, karabiber

Yapılışı;


İlk önce makarnaları suda haşalayıp, bir yandan da soğanlar ve sarımsaklar doğranarak yağda pembeleştirilir. Soğanın üzerine kavurma eklenir ve ısınana kadar kavurma da pişirilir. Ardından salça ve baharatlarla da kavrulan sosa haşlanan makarnalar eklenir ve ocağın üzerinde birkaç dakika birbiriyle özdeşleşmesi sağlanır. Ardından enfes makarna servis edilir. Afiyetle yenir…



>>

0 yorum:

Yorum Gönder