Kavurmalı Soslu Makarna Nasıl Yapılır?
Yemek
kültürü bir uygarlığın en önemli ve kendine has özelliklerinden bir tanesidir.
Bu nedenle de geleneksel yemekler her ne kadar modern zamanlarda yaşıyor olsak
da vazgeçilmezlerimizdendir. Onların yok olması mümkün olmayacağı gibi ancak
farklı şekillerde modifiye edilerek farklı yorumlanabilir ve modern hayata bu
şekilde adapte edilebilir. İşte bu modernleştirilmiş ve hoş bir şekilde
yorumlanmış yemeklerden birini yani kavurmalı soslu makarna tarifini bugün
sizlerle paylaşacağız. Umarız beğenirsiniz.
Malzemeler;
yarım paket makarna (250
gram)
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 kase dana kavurma
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz, pulbiber, karabiber
Yapılışı;
İlk önce makarnaları suda haşalayıp, bir yandan da
soğanlar ve sarımsaklar doğranarak yağda pembeleştirilir. Soğanın üzerine
kavurma eklenir ve ısınana kadar kavurma da pişirilir. Ardından salça ve
baharatlarla da kavrulan sosa haşlanan makarnalar eklenir ve ocağın üzerinde
birkaç dakika birbiriyle özdeşleşmesi sağlanır. Ardından enfes makarna servis edilir.
Afiyetle yenir…
>>
0 yorum:
Yorum Gönder