27 Ağustos 2013 Salı

Fırında Makarna Tarifi

>>
Fırında Makarna Nasıl Yapılır ?

Fırında makarna ile misafirlerinize oldukça lezzetli bir yemek sunabileceksiniz.Fırında makarna makarna çeşitleri arasında benim en çok beğendiğim bir tariflerden biridir.Şöyle örnek verecek olursak ; misafirleriniz ve ev ahalisi için makarna daha çok ana yemeğin yanında servis edilir.Fırında makarna ise kendi başına bir yemek olma özelliği taşıyor.

Yapımı çok kolay ,üstelik çok nefis bir tadı var.Çay saatinde bile yenilebilecek börek tadında bir makarna tarifini sizlerle paylaşıyoruz .Çok kolaylıkla yapabileceğiniz ve herkesin sevebileceği bir makarna çeşidi olduğuna eminim.Çünkü ne zaman yapsam , her zaman beğenildiğini söyleyebilirim. Sizlere de tavsiye ederim.

Fırında Makarna Tarifi
 Malzemeler: (6 Kişilik)

  • 250 gr delikli uzun makarna , 
  • 250 gr kadar kaşar peyniri( ben hemen hemen yarısını kaşar yarısını tulum peyniri olarak koyuyorum, daha lezzetli oluyor.) 
  • 3 kaşık kadar tereyağı, 
  • 6 adet yumurta, 
  • 1 su bardağı süt ve birazda tuz atın. 

Yapılışı: 


Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın. İyice süzün. Pişirilecek olan fırın tepsisine yayın.Üzerine tereyağını ve peynirin yarısını her yerine yayın ,biraz karıştırın.Çünkü peynir her yerine güzel dağılsın.Makarnayı güzelce düzeltip, kalan peyniri de üzerine serpin.Hiç makarna görünmeyecek şekilde olmasına özen gösterin.Sonra kaynamış sütle ,6 yumurtayı iyice köpürtene kadar çırpın. Sonra bu köpürmüş malzemeyi makarnanın üzerine iyice yayın.Orta dereceli (170°) fırında pişirin.Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.



>>

0 yorum:

Yorum Gönder