Patlıcanlı Makarna Tarifi
Soslu
makarna çeşitleri genellikle ana yemeğin yanında servis edilen tüm aile
halkının severek tükettiği yemek çeşitlerindendir. Ancak, bazı restaurantlarda
ve hatta evde de makarna başlı başına bir yemek olarak da tüketilmektedir. Ana
yemek olarak tüketilen makarna çeşitleri daha çok ağır sosa sahip
makarnalardır. Bu makarna çeşitlerine örnek verecek olursak Patlıcanlı Makarna
en iyi ve leziz örneklerden biri olarak karşımıza çıkacaktır. Yapımı oldukça
kolay olan ve ana yemek olarak da tüketilme özelliğine sahip bu makarna tarifini okuyucularımızla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Afiyet olsun…
Malzemeler (6 kişilik)
- 250 gr düdük makarna
- 1 adet orta boy patlıcan
- 1 tane kırmızıbiber
- 1 adet sivri yeşilbiber
- 1 iri diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet domates
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
İlk
olarak patlıcanları yıkayıp alacalı olacak şekilde şerit şerit soyun ve
ardından tuzlayıp acı sularının çıkması için bir müddet bekleyin. Ardından
tuzlu patlıcanları yıkayıp küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Sonra
patlıcanları sıvı yağa koyarak kavurun ardından biberleri ekleyip soteleme
işlemine devam edin. Sosa dövdüğünüz karışımı ve salçayı da ekleyerek kavurmaya
devam edin. Sos hazırlığı sırasında diğer yandan da makarnayı suda haşlayın.
Sos karışımına ise kabuklarını soyduğunuz domatesleri de koyun domatesler
yumuşayıncaya yani sos homojen hale gelinceye kadar kavurma işlemine devam
edin. Ardından en son olarak baharat ve maydonozu eklediğiniz patlıcanlı sosu
makarna ile karıştırıp servis yapın.
>>
çok güzel makarna tarifi olmuş elinize sağlık hemen deniyorum :)
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim. Denediğinizde tadınında enfes olduğunu göreceksiniz. Afiyet olsun
YanıtlaSil