14 Şubat 2014 Cuma

Patlıcanlı Makarna Tarifi

>>

Patlıcanlı Makarna Tarifi

Soslu makarna çeşitleri genellikle ana yemeğin yanında servis edilen tüm aile halkının severek tükettiği yemek çeşitlerindendir. Ancak, bazı restaurantlarda ve hatta evde de makarna başlı başına bir yemek olarak da tüketilmektedir. Ana yemek olarak tüketilen makarna çeşitleri daha çok ağır sosa sahip makarnalardır. Bu makarna çeşitlerine örnek verecek olursak Patlıcanlı Makarna en iyi ve leziz örneklerden biri olarak karşımıza çıkacaktır. Yapımı oldukça kolay olan ve ana yemek olarak da tüketilme özelliğine sahip bu makarna tarifini okuyucularımızla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Afiyet olsun…


Malzemeler (6 kişilik)

  • 250 gr düdük makarna
  • 1 adet  orta boy patlıcan
  • 1 tane kırmızıbiber
  • 1 adet sivri yeşilbiber
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

İlk olarak patlıcanları yıkayıp alacalı olacak şekilde şerit şerit soyun ve ardından tuzlayıp acı sularının çıkması için bir müddet bekleyin. Ardından tuzlu patlıcanları yıkayıp küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Sonra patlıcanları sıvı yağa koyarak kavurun ardından biberleri ekleyip soteleme işlemine devam edin. Sosa dövdüğünüz karışımı ve salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Sos hazırlığı sırasında diğer yandan da makarnayı suda haşlayın. Sos karışımına ise kabuklarını soyduğunuz domatesleri de koyun domatesler yumuşayıncaya yani sos homojen hale gelinceye kadar kavurma işlemine devam edin. Ardından en son olarak baharat ve maydonozu eklediğiniz patlıcanlı sosu makarna ile karıştırıp servis yapın. 


>>

2 yorum:

  1. çok güzel makarna tarifi olmuş elinize sağlık hemen deniyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Beğenmenize sevindim. Denediğinizde tadınında enfes olduğunu göreceksiniz. Afiyet olsun

    YanıtlaSil