16 Şubat 2014 Pazar

Kalamarlı Soslu Makarna Tarifi

>>

Kalamarlı Soslu Makarna Tarifi


Makarna sosunun deniz ürünleri kullanılarak yapılması oldukça alışılagelmiş bir şey olmamakla birlikte makarna sosu hazırlarken en sık kullanılan deniz ürünü ton balığıdır. Peki, kalamarlı soslu makarna tarifi hiç denediniz mi? Cevabınız hayırsa ve deniz ürünlerinden de hoşlanıyorsanız sizlere enfes bir tarif sunuyoruz. Afiyet olsun…


Malzemeler;

  • Yarım paket istenilen şekilde makarna
  • 300 gr haşlanmış ve temizlenmiş kalamar
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3-5 sap maydanoz
  • 2 çorba kaşığı kadar zeytin yağı
  • 2 çorba kaşığı kadar sıcak su
  • Tuz, karabiber ve istenirse acı pul biber


Yapılışı;

Ön hazırlık olarak makarnayı haşlayıp, kalamarları halka halka olacak şekilde kesip, maydanozları ve soğanı incecik olacak şekilde kıydıktan sonra bir tavaya zeytinyağını koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra kalamarlar, tuz ve karabiber ekleyip iki çorba kaşığı suyu ilave edin. Karışımı 15-20 dk kadar kapak kapalı şekilde pişirin. En son sosunuzu haşladığınız makarna ile karıştırıp servis tabağına alın ve üzerine ince kıyılmış maydonozları ekleyerek servis yapın.



>>

0 yorum:

Yorum Gönder