Kalamarlı Soslu Makarna Tarifi
Makarna
sosunun deniz ürünleri kullanılarak yapılması oldukça alışılagelmiş bir şey
olmamakla birlikte makarna sosu hazırlarken en sık kullanılan deniz ürünü ton
balığıdır. Peki, kalamarlı soslu makarna tarifi hiç denediniz mi? Cevabınız
hayırsa ve deniz ürünlerinden de hoşlanıyorsanız sizlere enfes bir tarif
sunuyoruz. Afiyet olsun…
Malzemeler;
- Yarım paket istenilen şekilde makarna
- 300 gr haşlanmış ve temizlenmiş kalamar
- 1 adet orta boy soğan
- 3-5 sap maydanoz
- 2 çorba kaşığı kadar zeytin yağı
- 2 çorba kaşığı kadar sıcak su
- Tuz, karabiber ve istenirse acı pul biber
Yapılışı;
Ön
hazırlık olarak makarnayı haşlayıp, kalamarları halka halka olacak şekilde
kesip, maydanozları ve soğanı incecik olacak şekilde kıydıktan sonra bir tavaya
zeytinyağını koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra
kalamarlar, tuz ve karabiber ekleyip iki çorba kaşığı suyu ilave edin. Karışımı
15-20 dk kadar kapak kapalı şekilde pişirin. En son sosunuzu haşladığınız
makarna ile karıştırıp servis tabağına alın ve üzerine ince kıyılmış
maydonozları ekleyerek servis yapın.
>>
0 yorum:
Yorum Gönder