Kabak Soslu Makarna Tarifi
Malzemeler;
1 paket makarna
3 adet orta boy kabak
2 adet orta boy kuru soğan
3 tane orta boy domates
125 gr kadar beyaz peynir
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tablet et suyu
Kekik, tuz, karabiber
Yapılışı;
Bir tencereye su koyduktan sonra içine tuz ve bir kaşık yağ
ilave edin ve makarnanızı bu suda haşlayın. Haşlanan makarnalarınızı soğuk
sudan geçirdikten sonra yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağı eklediğiniz
tavada kavurun. Üzerine yine ufak ufak kıydığınız kabakları ilave ederek sos
yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Karışıma et su tabletini ekleyip kaşıkla
ezerek erimesini sağlayın. Ardından rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve
üzerine kekik, tuz, karabiberi de ekleyerek domatesler eriyip iyice sos
kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Sosun içine en son peyniri de ilave
ederek eriyene kadar 1 dk kadar kavurun. Ardından haşlanmış makarnaya sosu
ilave ederek servis yapınız. Afiyet olsun.
>>
0 yorum:
Yorum Gönder