27 Ağustos 2013 Salı

Salçalı Makarna Tarifi

>>
Salça Soslu Makarna Nasıl Yapılır ?

Salça soslu makarna (salçalı makarna)  , makarnaların en kolay ve en pratik olanıdır.Makarna yapımı dediğiniz zaman akla gelen ilk çeşit  salça soslu makarnadır.Hele ki öğrencilerin vazgeçilmez yemeğidir.Çok ekonomik ve hemen hemen 15 dakika da servise hazır hale gelir.İsteğinize göre özelleştirebilir daha değişik tatlar da deneyebilirsiniz.Geçelim yapımına ;

Salça Soslu Makarna Tarifi


Malzemeler:

  • 1 Paket Makarna 
  • 1.5 Yemek Kaşığı Salça
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz,Pul Biber


Yapılışı:

Makarnalarımızı üzerini biraz geçecek kadar suyu ısıtıcıda yada tencerede kaynatıyoruz.Daha sonra suda makarnaları haşlıyoruz.(Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar ) Makarnaların birbirine yapışmaması için biraz tuz ve yağ suya katabilirsiniz.Makarnalarımız haşlandıktan sonra süzüyoruz ve tuzu fazla ise biraz su tutabilirsiniz.Daha sonra tencerede yağı kızdırıyoruz ve 1.5 yemek kaşığı salçayı tencerede soteliyoruz. Salça kızardıktan sonra yarım bardak kadar sıcak su ekliyoruz ve salçanın suyun içinde iyice erimesini sağlıyoruz.Sonra bu salçalı suya tuz,pul biber ve eklemek istediğiniz diğer baharatları koyuyoruz.Daha sonra süzgeçte ki makarnalarımızı tencereye atıyor ve sosla iyice harmanlıyoruz.3 - 4 dakika makarnalarımızı sosla ısıttıktan sonra sıcak olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.



>>

0 yorum:

Yorum Gönder