26 Ağustos 2013 Pazartesi

Kıyma Soslu Makarna Tarifi

>>

Kıyma Soslu Makarna Nasıl Yapılır ? Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır?

Kıyma soslu makarnamız sizlere mükemmel bir lezzet deneyimi sunacak.Yapımı da oldukça basittir.



Evinizde her zaman bulunan malzemeler ile hazırlayabilir , daha sonrada servis edebilirsiniz.Kıyma soslu makarna tarifine geçecek olursak ;



Zorluk :
5 / 2

Malzemeler:
  • 1 Paket Makarna (Kelebek önerilir)
  • 150 gr Kıyma 
  • 1,5 Yemek Kaşığı Salça (Yoğurt servis yapacaksanız gerek yoktur)
  • Tuz,Kimyon,Biber v.b. Baharatlar
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Süresi :
  • 25 Dakika
Yapılışı :

  • İlk olarak Kıyma Soslu Makarna yapımına başlamadan önce çözülmesi için kıymamızı dışarı çıkarıyoruz.
  • Daha sonra tencereye makarnaları bir parmak geçecek kadar su ilave ediyoruz.(suyu önceden ısıtıca ısıtmanız yapımını hızlandıracaktır) . 
  • Su koyduğumuz tencerenin altını açıyor ve makarnaları ilave ediyoruz.
  • Makarnaların yapışmaması için bir tatlı kaşığı kadar tuz ve sıvı yağ ilave ediyoruz.
  • Makarnalar kulak memesi kıvamına geldikten sonra makarnamızı süzüyor , tuzunu gidermek için makarnalarımızı yıkıyoruz.
  • Makarnalar süzgeçte iken tenceremize yada ayrı bir tavaya bir tatlı kaşığı yağ koyup , kıymaları kızartıyoruz.Kıymalar kızardıktan sonra salça ve baharatları ilave ediyor ,hepsini harmanlayıp biraz daha pişiriyoruz.
  • Daha sonra süzgeçte bekleyen makarnalarımızı tencereye alıyor , yaptığımız sosu üzerine döküyor ve istediğimiz kadar da tuz koyup  karıştırıyoruz. ( Tabak üzerinde sosu servis yapacaksanız , sosla makarnayı tencerede karıştırmayın , süzgeçteki makarnaları tencereye çok az yağ atıp 2 dakika kadar kısık ateşte pişirin ve üzerine servis olarak sosu kullanın)
  • Sıcak olarak servis yapınız.İsteğinize göre salçayı sostan çıkarabilir ya da soğan,biber gibi farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun !!



>>

1 yorum: