Kıyma Soslu Makarna Nasıl Yapılır ? Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır?
Kıyma soslu makarnamız sizlere mükemmel bir lezzet deneyimi sunacak.Yapımı da oldukça basittir.Zorluk :
5 / 2
Malzemeler:
- 1 Paket Makarna (Kelebek önerilir)
- 150 gr Kıyma
- 1,5 Yemek Kaşığı Salça (Yoğurt servis yapacaksanız gerek yoktur)
- Tuz,Kimyon,Biber v.b. Baharatlar
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 25 Dakika
- İlk olarak Kıyma Soslu Makarna yapımına başlamadan önce çözülmesi için kıymamızı dışarı çıkarıyoruz.
- Daha sonra tencereye makarnaları bir parmak geçecek kadar su ilave ediyoruz.(suyu önceden ısıtıca ısıtmanız yapımını hızlandıracaktır) .
- Su koyduğumuz tencerenin altını açıyor ve makarnaları ilave ediyoruz.
- Makarnaların yapışmaması için bir tatlı kaşığı kadar tuz ve sıvı yağ ilave ediyoruz.
- Makarnalar kulak memesi kıvamına geldikten sonra makarnamızı süzüyor , tuzunu gidermek için makarnalarımızı yıkıyoruz.
- Makarnalar süzgeçte iken tenceremize yada ayrı bir tavaya bir tatlı kaşığı yağ koyup , kıymaları kızartıyoruz.Kıymalar kızardıktan sonra salça ve baharatları ilave ediyor ,hepsini harmanlayıp biraz daha pişiriyoruz.
- Daha sonra süzgeçte bekleyen makarnalarımızı tencereye alıyor , yaptığımız sosu üzerine döküyor ve istediğimiz kadar da tuz koyup karıştırıyoruz. ( Tabak üzerinde sosu servis yapacaksanız , sosla makarnayı tencerede karıştırmayın , süzgeçteki makarnaları tencereye çok az yağ atıp 2 dakika kadar kısık ateşte pişirin ve üzerine servis olarak sosu kullanın)
- Sıcak olarak servis yapınız.İsteğinize göre salçayı sostan çıkarabilir ya da soğan,biber gibi farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun !!
>>
Harika bir tarif teşeküürler
YanıtlaSil